Verzekeringen

BCL heeft een Bedrijven Compact verzekering afgesloten via Interpolis. Heb je schade die je wilt melden dan raden we aan om gebruik te maken van het formulier op deze pagina. BCL zorgt dan voor het verdere contact met Interpolis.

 

Na een inspectie heeft Interpolis een preventiebijlage aangeleverd. Hieronder zijn de punten die betrekking hebben op alle adressen.

Inleiding Interpolis

Deze preventiebijlage ontvangt u bij uw Bedrijven Compact Polis. In deze bijlage zetten we onze preventievoorwaarden en preventieadviezen nog eens op een rij. Zo weet u precies wat wij van u verwachten. En dat is wel zo helder.

De preventievoorwaarden zijn onderdeel van uw verzekeringscontract met Interpolis. Het is dus noodzakelijk dat u aan deze preventiemaatregelen voldoet. Preventievoorwaarden staan in de vorm van een clausule ook op uw polis vermeld.

Blusmiddelen

Preventievoorwaarden

 

Sluit een jaarlijks onderhoudscontract voor de blusmiddelen af op basis van de NEN 2559. Sluit het contract af bij een bedrijf dat erkend is volgens de Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen (REOB).

Bewoning

Preventievoorwaarden

 

Het bewonen van de bedrijfsgebouwen (of de kantoorruimten) die hier niet voor zijn ingericht kan een verhoogd brandrisico betekenen. Er zullen nieuwe gasaansluitingen gemaakt worden voor een fornuis en/of een verwarming/geiser. Een onjuist geïnstalleerde geiser en/of onjuist geventileerde ruimte kan een risico van een koolmonoxide verstikking met zich meebrengen. De elektrische installatie zal uitgebreid worden voor een vaatwasser, wasmachine, droger e.d. of t.b.v. een fornuis of oven (Perilex 3 fasen aansluiting). Men kan zich afvragen of de installatie van een kantoor daarop is berekend. Daarnaast is er het risico van het gebruik van flessengas. Wanneer er bewoning plaatsvindt in strijd met het bestemmingsplan zal de brandweer niet bekend zijn met de bewoning en zal er waarschijnlijk geen ‘binnenaanval’ plaatsvinden. Met alle gevolgen van dien. Dit alles verhoogd het risico van brand en aansprakelijkheid (gebouweigenaar/verhuurder).

 

Het daarom noodzakelijk bij de gemeente te melden dat er bewoning plaatsvindt en te vragen welke aanvullende eisen gesteld zijn aan bewoning van het bedrijfsgebouw.

Elektra-doorlussen stekkerdozen

Preventieadvies

 

Lus kabelhaspels en verlengsnoeren niet door. Worden verlengsnoeren gebruikt? Kies dan voor IP 44-goedgekeurde stekkerdozen, behalve in kantoorruimtes. Zorg dat deze stekkerdozen zijn afgestemd op de maximale belasting. Dat vermindert de kans op brandgevaarlijke situaties. Laat voor vast opgestelde apparatuur extra wandcontactdozen aanleggen door een erkend installateur.

Meldformulier schade